Osteopathie: uw gezondheid in goede handen.

Wat is Osteopathie?
Bewegingsverliezen van onder andere gewrichten, spieren, organen, zenuwen, bloedvaten en delen van de schedel kunnen van invloed zijn op het ontstaan van klachten. Als osteopaat beoordeel ik de beweeglijkheid van deze structuren van het lichaam en ga ik op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Dit hoeft dus niet altijd de plaats te zijn waar uw klachten zich bevinden. Indien nodig verbeter ik deze beweeglijkheid. Hierdoor wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Daarbij werk ik altijd met mijn handen en gebruik geen apparatuur.
Verdere informatie vindt u bij FAQ (veel gestelde vragen).


Geschiedenis van de Osteopathie.
Osteopathie vindt zijn (naams)oorsprong in de Verenigde Staten rond 1870 met als grondlegger dokter Andrew Taylor Still (1828-1917). Hij integreerde zijn experimentele bevindingen met zijn klassiek geschoolde medische kennis en ontwikkelde zo het osteopatisch concept. Hij ontdekte een manier om met zijn handen weefsels met verminderde beweeglijkheid in het lichaam op te sporen en te behandelen. Deze behandelwijze was toen én is nu nog steeds revolutionair omdat het lichaam op een eenvoudige en subtiele wijze wordt aangezet om zichzelf te herstellen. Bij osteopathie gaat het om het voelen en verbeteren van de beweeglijkheid van weefsels en botten. 

Osteopathie is in Amerika sinds 1966 wettelijk erkend en geïntegreerd in de gezondheidszorg. Via Engeland en Frankrijk kreeg osteopathie in Nederland en België meer en meer bekendheid. Osteopathie wordt door de Nederlandse zorgverzekeraars erkend en geheel of gedeeltelijk vergoed in uw aanvullende verzekering.
Zie ook bij vergoeding.
Osteopathie Morgenstern

Brouwersweg 100, 6215 EG Maastricht. Tel. 06-25 14 27 86
Copyright 2011 Osteopathie Morgenstern Maastricht